Van SAFE naar SMART – Epko van Nisselrooij, Axis Communications

Van SAFE naar SMART – presentatie door Epko van Nisselrooij, Axis Communications, tijdens Gigabit Society Event, 11 december 2018, De Oude Rechtbank, Eindhoven.

We kennen allen netwerkvideoproducten (videocamera’s) voor beveiligingstoepassingen maar steeds meer worden deze producten en oplossingen ook ingezet voor het genereren van bruikbare data, naast de aanvankelijke beveiligingstoepassing.

In deze presentatie geven we wat meer inzage in dit ontluikende toepassingsgebied, waarop de netwerkvideoproducten en -oplossingen van Axis nu reeds een vooraanstaande rol vervullen binnen een flink aantal Smart City’-initiatieven.

Over Epko van Nisselrooij
Epko van Nisselrooij is werkzaam bij Axis Communications. In zijn rol als Business Development Manager Smart Cities kent hij als geen ander de uitdagingen van groeiende steden om de leefbaarheid te verbeteren.

Hij werkt continue aan nieuwe innovaties op het gebied van smart cities, waarbij het ontwikkelen van een Smart City-strategie en concrete oplossingen voor nationale, regionale en lokale overheden een grote rol speelt.

Wereldwijd vervullen netwerkvideoproducten en -oplossingen van Axis reeds een vooraanstaande rol binnen een flink aantal Smart City’-initiatieven.

Over Axis Communications
Axis Communications biedt intelligente beveiligingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten – gebaseerd op een open platform – via een wereldwijd partnernetwerk.

Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 2.100 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 50 landen en een wereldwijde samenwerking met ruim 70.000 partners. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com

Over Gigabit Society Event
Hoe ziet de stad eruit als die straks volledig is uitgerust met Internet of Things technologie?
Als straks iedereen in de stad een onuitputtelijke internet verbinding heeft?
Wat is de impact op de stad, als alles en iedereen straks kunnen communiceren met een snelheid van 1 Gigabit per seconde?

En wat betekent dat voor onze samenleving?
Concreet, in termen van wat een stad moet doen om een slimme infrastructuur aan te leggen.
Beleidsmatig, omdat er ook richting gegeven moet worden aan de ontwikkeling.

Beter beleid
Veel steden hebben minder ervaring met ‘slim licht’ dan met publieke verlichting, minder bekendheid met ‘smart mobility’ dan met automatische verkeersregelinstallaties. Niet iedere stad kan strategisch schakelen met innovatiehorizons om in het nu beslissingen te nemen over stappen richting Smart City vanuit een ambitie om straks een Smart Society te realiseren.

Slimmere infrastructuur
Werkend vanuit de talloze initiatieven die iedere stad kent, komt de beweging naar een slimme stad op gang. Het is dan ook logisch dat op een bepaald moment kosten en architectuur een bottleneck gaan worden en mensen zich afvragen waar de volgende investering het best gedaan kan worden. Moet er nog een camera bij op de lantaarnpaal? Moet er nog een geluidssensor geplaatst gaan worden, naast het microfoonarray dat er al hangt? Is het slimmer om met City Beacons te gaan werken? Een slimme stad maakt op een gegeven moment de omslag van losstaande initiatieven naar gezamenlijke oplossingen.

Programma Gigabit Society Event
In de ochtend wordt vooral ingegaan op beleidsmatige zaken, achtergronden bij keuzes, privacy, Open Data Principles en IoT charter.

  • s’Middags gaat het vooral over de keuze voor systeemarchitectuur, implementatie van de Starterskit, juridische vraagstukken en techniek.

Voor meer informatie over het programma, ga naar www.gigabitsociety.nl/programma. Voor direct registreren ga naar https://gigabitsocietyevent.nl/registratie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.