Samenwerken aan een Gigabit Society, hoe doe je dat? – CeesJan Mol, Venturespring

Samenwerken aan een Gigabit Society, hoe doe je dat?- presentatie door CeesJan Mol, Strategisch communicatie-adviseur, Venturespring tijdens Gigabit Society Event, 11 december 2018, De Oude Rechtbank, Eindhoven.

De Digitale Transitie is geen geringe opgave. Reden temeer om te leren van bijv. de chip industrie over hoe zij digitalisering in de jaren ’90 aanpakten. Slagvaardig handelen in innovatie is meer een kwestie van ‘learning by doing’ dan van strak ‘blauw’ organiseren. Eindhoven heeft een model wat ‘t mogelijk maakt om beide te doen!

Over CeesJan Mol
Als communciatiewetenschapper gespecialiseerd in transities. Twee jaar geassisteerd bij de cultuurverandering in de Koninklijke Landmacht. Als eerste Interne Communciatiemanager bij de halfgeleiderdivisie van Philips digitalisering begeleid. In Eindhoven de omslag ondersteund van het gesloten onderzoekslaboratorium van Philips, het NatLab, naar de open High Tech Campus Eindhoven. Het eerste cultuurfestival ter wereld volledig interactief gemaakt, met RFID en Near Field Communication (NFC). Gemeente Eindhoven geadviseerd over een strategie rondom de diverse Living Labs. Bijgedragen aan de totstandkoming van de Smart City StarterK!t. Trots op de nominatie voor Digitale Transitieproject van het jaar door Computable.

Over Venturespring
Venturespring adviseert overheden en organisaties bij digitale transities.

 Over Gigabit Society Event
Hoe ziet de stad eruit als die straks volledig is uitgerust met Internet of Things technologie?
Als straks iedereen in de stad een onuitputtelijke internet verbinding heeft?
Wat is de impact op de stad, als alles en iedereen straks kunnen communiceren met een snelheid van 1 Gigabit per seconde?

En wat betekent dat voor onze samenleving?
Concreet, in termen van wat een stad moet doen om een slimme infrastructuur aan te leggen.
Beleidsmatig, omdat er ook richting gegeven moet worden aan de ontwikkeling.

Beter beleid
Veel steden hebben minder ervaring met ‘slim licht’ dan met publieke verlichting, minder bekendheid met ‘smart mobility’ dan met automatische verkeersregelinstallaties. Niet iedere stad kan strategisch schakelen met innovatiehorizons om in het nu beslissingen te nemen over stappen richting Smart City vanuit een ambitie om straks een Smart Society te realiseren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.